Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifpui-advies.nl Info, advies & inspiratie over schuifpuien en schuifdeuren.
Schuifpui-advies.nl
banner image

Wat is een schuifpui?

Op de homepage vond je al het grootste verschil terug tussen een schuifpui en een schuifdeur.
Bij een schuifpui gaat het immers om een schuifbare deur die van binnen naar buitenshuis (of omgekeerd) leidt. Meestal wordt een schuifpui toegepast in keukens of leefruimtes, om rechtstreeks naar het terras te kunnen stappen.

 

Een schuifpui plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina

 

Doel en mogelijkheden schuifpui

Doel

Het doel van een schuifpui is enerzijds om de woning optisch te vergroten, anderzijds om ruimte te besparen. Een schuifpui bestaat grotendeels uit glas. Hoe meer ramen je in je huis hebt, hoe groter je huis lijkt. Het lijkt immers alsof buitenshuis ook tot de woning behoort. Daarnaast is een woning met veel ramen altijd aangenaam, want je krijgt altijd licht in huis.

Doordat een schuifpui naar links of rechts kan worden geschoven, hoef je geen rekening meer te houden met openslaande deuren. De schuifpanelen worden over elkaar geschoven, of in een inkeping in de muur geschoven. Plaatsbesparing!

schuifpui voorbeeld

 

Mogelijkheden

Een schuifpui hoeft niet alleen met schuifpanelen te werken. Met schuifpanelen bedoelen we de kozijnen, inclusief raam, die naar links of rechts kunnen worden geschoven.Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor plooibare schuifpuien. Hierbij komt het probleem van plaatsverlies wel weer in de kijker. De deuren worden immers zoals een accordeon dubbelgevouwen.

Het voordeel hiervan is dat de schuifpui volledig kan worden opengezet. Bij de meeste schuifpuien wordt een kozijn over het andere kozijn geschoven, en is er dus geen mogelijkheid om de schuifpui volledig te openen.

Andere mogelijkheden bestaan uit de materiaalkeuze. In de meeste gevallen wordt gekozen voor hout, aluminium of kunststof. Daar kan je meer over lezen door naar de desbetreffende onderwerpen op deze site te surfen. Een schuifpui plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Offertes ontvangen?

Een schuifpui of ander type ramen of deuren plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.