Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifpui-advies.nl Info, advies & inspiratie over schuifpuien en schuifdeuren.
Schuifpui-advies.nl
banner image

Schuifpui prijzen

Als je al even hebt rondgezocht, prijzen hebt vergeleken en offertes hebt aangevraagd, zag je vast al dat de prijzen van schuifpuien sterk kunnen verschillen. Dit heeft alles te maken met de gebruikte materialen en andere kosten. Maar welke kosten zijn dit precies? In dit artikel gaan we daar alvast dieper op in.

 

Wat beïnvloedt de kostprijs?

De totaalprijs van een schuifpui komt niet zomaar tot stand. Er zijn vele verschillende factoren die telkens een verhoging van de prijs teweeg brengen. Door bepaalde keuzes te maken of te laten, zal de prijs van een schuifpui sterk kunnen stijgen of dalen.

Er zijn twee kosten die je heel moeilijk kan drukken. De kost van de afmeting van de schuifpui bijvoorbeeld. Heel vaak zijn de afmetingen die in het huis werden gemaakt voor een schuifpui te plaatsen standaardafmetingen voor schuifpuien. Schuifpuien die standaardafmetingen hebben, zijn veel goedkoper dan schuifpuien die op maat moeten worden gemaakt. Het is bijgevolg dan ook logisch dat grotere schuifpuien meer zullen kosten, omdat ze meer materialen nodig hebben om deze schuifpui te bouwen.

De materiaalkeuze is de tweede grootste kost. Je kon in de menubar al meer lezen over de verschillende soorten schuifpuien. Aluminium is in de meeste gevallen het duurste materiaal, maar ook vinyl of polycarbonaat schuifdeuren en hout zijn niet goedkoop. Vooraleer je het goedkoopste materiaal kiest, raden we toch aan om alle materialen vooraf te vergelijken. Dat kan door hier offertes te vergelijken.

Glas is erg duur. Ramen in de schuifpui plaatsen zal een derde deel van de kostprijs uitmaken.
De kost van het glas gaat meteen gepaard met een keuze die je moet maken: kies je voor dubbel glas of hoogrendementsglas? Dubbel glas isoleert goed, maar hoogrendementsglas isoleert uitstekend. Door te kiezen voor het duurdere HR glas bespaar je op (korte) termijn heel wat geld aan energiekosten. Bedenk ook dat het vervangen van glas geld kost.

Verder zijn er ook nog de opties die je aan je schuifpui wilt toevoegen. Ben je tevreden met een schuifpui die gewoon open en toe schuift, of wil je een ‘accordeon-systeem’? Wil je daarnaast ook nog dat de aparte kozijnen op een kiertje kunnen (het zogenaamde draai/kiepkozijn)? Minder dure opties zijn de extra beveiliging, klinken of deurknoppen, horren, …

 

prijs schuifpui

 

Gemiddelde kostprijs schuifpui

Nu je meer weet over de verschillende invloeden die de prijs van een schuifpui beïnvloeden, denk je vast dat een schuifpui heel duur is. We gaan niet rond de pot draaien: een schuifpui is altijd een dure hap uit je budget. Maar dat is natuurlijk het geval bij alle ‘bouwingrepen’ die je huis af en toe nodig heeft!

Standaardformaten van schuifpuien beginnen bij ongeveer 500 euro. Prijzen kunnen uiteraard oplopen tot 5000 euro of meer. Maar dat hangt allemaal af van jouw wensen!

Door prijzen van vakmannen met elkaar te vergelijken kan je makkelijk 30% op de totale prijs besparen. Via onze offertedienst op deze pagina kan je dat, zonder zelf enige moeite te doen!

 

Offertes ontvangen?

Een schuifpui of ander type ramen of deuren plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.