Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifpui-advies.nl Info, advies & inspiratie over schuifpuien en schuifdeuren.
Schuifpui-advies.nl
banner image

Houten schuifpui

Een schuifpui uit hout is altijd in trek. Dit materiaal past bij ieder woningtype. Modern of klassiek: met hout zit je altijd goed. Voor schuifpuien uit hout zal altijd hardhout en/of geïmpregneerd hout worden gebruikt.

In sommige gevallen wordt ook gebruik gemaakt van een ander materiaal (meestal PVC/vinyl) met daarop gelamineerde houtlagen. Dit zijn eigenlijk erg dunne houtstrips die op de ondergrond worden gekleefd, waardoor het lijkt alsof de volledige schuifpui uit hout bestaat.

 

Mogelijkheden met een schuifpui uit hout

Voor schuifpuien uit massief hout wordt telkens gekozen voor hardhout of geïmpregneerd hout.
Deze tuinhoutsoorten zijn perfect bestand tegen vochtige omgevingen, insecten, schimmels en houtrot.

Hardhout is een tropische houtsoort die van nature uit bestand is tegen deze factoren. Geïmpregneerd hout is afkomstig uit inheemsere houtsoorten, die vervolgens chemisch behandelt zijn om ook bestand te worden tegen mogelijke risicofactoren. Meestal wordt gekozen voor hardhout. Voorbeelden hiervan zijn meranti en afrormosia.

De tweede mogelijkheid voor houten schuifpuien bestaat erin om te kiezen voor houtstrips.
Hierbij bestaat het kozijn van de schuifpui uit een ander materiaal (meestal vinyl/pvc), waarover vervolgens dunne latjes hout (of nephout) worden gekleefd. Dit geeft de indruk van een houten schuifpui, maar zal uiteraard heel wat minder kosten.

schuifpui hout

 

Voordelen en nadelen houten schuifpui

Hout is een perfecte isoleerder. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat alle opgewekte warmte (of verfrissing) zomaar het huis uit glipt als de schuifpui toe is! Bij hardhout of geïmpregneerd hout hoef je trouwens geen jaarlijks onderhoud meer te doen: ze zijn perfect bestand tegen schimmel, rot en insecten.

Nog een leuk pluspunt aan hout, is dat je het wanneer je maar wilt, kan overschilderen. Ben je de kleur beu? Geef de schuifpui een likje verf en je huis krijgt een volledig nieuwe uitstraling!

Ben je echter van plan om het te verven, of voor een goedkopere houtsoort te gaan, dan moet je wel af en toe een onderhoud doen. Bedenk ook dat hout zwaar is. Dit kan lastig zijn tijdens de installatie.

 

Kostprijs houten schuifpui

De kostprijs van een houten schuifpui varieert sterk. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van wat jouw wensen zijn. Hoe groot is de schuifpui? Welk type schuifpui wil je? Wil je extra’s aan de schuifpui? Kies je voor massief hout, of strips? Laat je de schuifpui installeren of doe je het zelf? …
Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen, zal je al een veel gedetailleerder antwoord kunnen krijgen op de vraag: “Hoeveel kost een houten schuifpui?”

Prijzen voor houten schuifpuien liggen tussen 1000 en 8000 euro. Klik hier voor exacte prijzen te weten te komen en te vergelijken, of vul het formulier rechts op deze pagina in.

 

Het juiste slot voor op uw schuifpui

Een schuifpui heeft tal van fraaie voordelen, het brengt bijvoorbeeld veel licht in uw woon- of slaapkamer, het maakt het zeer eenvoudig om vanuit uw tuin uw woning binnen te lopen en het zorgt daarnaast voor veel frisse lucht in uw kamers. Enig nadeel is dat veel mensen de beveiliging van hun schuifpui vergeten. Het is essentieel om het juiste slot te kiezen voor op je schuifpui, zodat ongewenste bezoekers niet naar binnen komen via uw schuifpui.

 

Kies de juiste sloten op uw schuifpui

Er zijn drie types sloten die uitermate goed geschikt zijn voor op uw schuifpui: opleg haaksloten, zogenaamde schuifpui balken en oplegsloten. De sloten lijken qua werking sterk op elkaar en zijn allen geproduceerd om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden.

Bij oplegsloten schuift u bij het omdraaien van het slot een balkje tussen twee contactpunten in de schuifpui. Doordat dit balkje in het kozijn van de schuifpui zit, is het voor inbrekers onmogelijk om hier bij te komen.

De schuifpui balken lijken sterk op de oplegsloten, met het verschil dat bij schuifpui balken een metalen staafje in een cilinder wordt geschoven bij het omdraaien van het slot. Ook hierbij zit de cilinder in de schuifpui verwerkt, zodat inbrekers hier niet bij kunnen komen met hun gereedschappen.

Vanzelfsprekend bestaan er nog tal van andere sloten voor uw schuifpui, die u bijvoorbeeld ook ziet in de deuren van woningen. Deze cilindersloten zijn minder gebruikelijk, omdat veel mensen het er minder mooi uit vinden zien en de sloten niet altijd op de schuifpui passen.

Voor meer zekerheid kunt u paddestoelnokken op de schuifpui aanbrengen, wat in feite net zo werkt als de bovenstaande sloten. Ook hierbij wordt een staafje tussen twee contactpunten geschoven. Een schuifpui plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Offertes ontvangen?

Een schuifpui of ander type ramen of deuren plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.