Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifpui-advies.nl Info, advies & inspiratie over schuifpuien en schuifdeuren.
Schuifpui-advies.nl
banner image

Wat is een schuifdeur?

Je kon het al een beetje terugvinden op de homepagina van deze website, maar een schuifpui en een schuifdeur hebben enkele grote verschilpunten. Schuifdeuren worden immers binnenshuis gebruikt, om de toegang van één ruimte naar een andere ruimte te verlenen.

 

Een schuifpui plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina

 

Mogelijkheden schuifdeur

Een schuifdeur is dus eigenlijk een type van binnendeur, die niet openslaat, maar openschuift.

De schuifdeur kan dus binnenshuis overal worden gebruikt. Als je de installatie van schuifdeuren slim aanpakt, dan kan je heel wat plaats besparen. Door een schuifdeur in een opening in de muur te laten schuiven, of over een muur te schuiven heb je immers geen last meer van openslaande deuren. Ideaal ook bij huisdieren die deuren kunnen openspringen.

 

Materialen

Bij schuifpuien kies je altijd voor een combinatie van glas met een ander materiaal, zoals aluminium, PVC of hout. Bij schuifdeuren hoef je niet noodzakelijk voor een combinatie te kiezen. Bij schuifdeuren wordt heel vaak gekozen voor een enkel materiaal, in de meeste gevallen glas en hout.

 

Schuifdeursysteem

Er zijn twee types verschillende schuifdeuren aan de hand van hun schuifdeursysteem. Enerzijds is er de klassieke schuifdeur die gewoon in een ‘rail’ wordt verschoven, anderzijds is er ook de mogelijkheid om met wieltjes te werken die vervolgens op een buis (rail) wordt verschoven. Een schuifpui plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

schuifdeur voorbeeld

 

Offertes ontvangen?

Een schuifpui of ander type ramen of deuren plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.