Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifpui-advies.nl Info, advies & inspiratie over schuifpuien en schuifdeuren.
Schuifpui-advies.nl
banner image

Aluminium schuifpui

Metalen zijn altijd uitstekende materialen om mee te bouwen. Aluminium is een veelgebruikt, sterk en relatief goedkoop metaal.

Het kozijn van de schuifpui wordt bij een aluminium schuifpui op een speciale manier aan elkaar gelast, waardoor je er zeker van kan zijn dat deze schuifpui het hoogst scoort op water- en winddichtheid!

 

Een schuifpui plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina

 

Voordelen en nadelen aluminium schuifpui

Vooraleer je een materiaal kiest voor je schuifpui, moet je natuurlijk de voordelen en nadelen ten opzichte van elkaar afwegen, en dat ook doen met de andere materialen. Daarnaast spreekt aluminium ook niet iedereen aan. Er kunnen dus heel wat doorslaggevende punten zijn die je al dan niet voor een aluminium schuifpui doen kiezen… We sommen hier alvast de meest voorkomende voor- en nadelen van een aluminium schuifpui op:

Aan een aluminium schuifpui heb je zelden werk of zelden onderhoud. Het wordt niet snel vuil, is vochtwerend, insectwerend, schimmelwerend en het is erg eenvoudig schoon te maken. Door de goede isolerende eigenschappen van een aluminium schuifpui hoef je je ook geen zorgen te maken over opgewekte energie die zomaar ontsnapt! (als de schuifpui toe is, uiteraard!)

Zeker niet te vergeten is dat een schuifpui uit aluminium heel weerbaar is. Het kan met andere woorden wel tegen een stootje, en door het lichte materiaal is het daarnaast ook nog eenvoudig plaats- en vervangbaar indien nodig.

Minder prettig is het prijskaartje van een aluminium schuifpui. Hoewel aluminium eigenlijk een erg goedkoop metaal is, is een metaal altijd nog erg duur. We haalden het hierboven ook al even aan, maar niet iedereen vindt aluminium een mooi materiaal. Het klopt dat aluminium een beetje een kil uitzicht kan hebben, maar zelfs al kies je voor gekleurde aluminium, bedenk dan wel dat het moeilijk is om achteraf een nieuw kleurtje aan het aluminium te geven.

schuifpui alu

 

 

Kostprijs aluminium schuifpui

We kunnen uiteraard geen exacte kostprijs ramen van een aluminium schuifpui. Iedereen zijn of haar wensen zijn anders, en voor extra’s betaal je natuurlijk meer! Bedenk ook dat de ene firma al duurder zal zijn dan de andere. Een andere factor die de prijs van je schuifdeur zal beïnvloeden is natuurlijk de grootte van de schuifpui, het type schuifpui, de plaatsingskost, …

Voor een aluminium schuifpui kan je beginnen rekenen op een absolute minimumkost van rond de 1000 euro. Prijzen kunnen eenvoudig oplopen tot 10000 euro, en zelfs meer. Maar zoals we al eerder zeiden: dat hangt ook allemaal af van jouw verwachtingen. Een schuifpui plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Offertes ontvangen?

Een schuifpui of ander type ramen of deuren plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.