Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifpui-advies.nl Info, advies & inspiratie over schuifpuien en schuifdeuren.
Schuifpui-advies.nl
banner image

Aluminium schuifdeur

In het artikel over schuifdeuren kon je al lezen dat een schuifpui en een schuifdeur wel heel gelijkaardig zijn, maar toch enigszins anders zijn. De gebruiksmaterialen blijven echter vrijwel gelijk, zo bestaan er ook schuifdeuren uit aluminium.

In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van dit gebruiksmateriaal, en vermeldden we ook gerichte informatie over de kost van zo’n aluminium schuifdeur. Een volledige schuifdeur uit aluminium zal je niet gauw vinden. Meestal gaat het alleen om het frame, het kozijn, dat uit aluminium bestaat.

 

Een schuifdeur plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina

 

Voordelen en nadelen aluminium schuifdeur

Voor aluminium kiezen bij een schuifpui, is kiezen voor duurzaamheid. Dit materiaal is immers bestand tegen schokken en robuust gebruik. Hierdoor heb je erg weinig onderhoud aan het aluminium frame van een schuifdeur.

Dat geldt trouwens niet alleen voor de duurzaamheid, maar ook voor het ‘dagelijkse’ onderhoud. Aluminium hoeft niet met allerlei producten worden ingewreven om in goede staat te blijven, en is erg onderhoudsvriendelijk (weinig schoonmaakwerk!).

Een ander voordeel dat zeker de moeite kan zijn, is dat aluminium aan elkaar gelasd kan worden. Daardoor kan je kozijn uit één stuk bestaan, en hoeven spijkers of lijm niet te worden gebruikt. Ook over geluidsoverlast hoef je je geen zorgen te maken! Doordat de schuifdeur op een bepaalde manier is gemaakt, is deze immers volledig geluidsloos.

Bedenk wel dat aluminium altijd een tikkeltje duurder zal zijn. Voor de rest heeft aluminium niet echt nadelen. Over het uitzicht ervan doen wij geen aanspraken: sommige mensen vinden aluminium mooi, sommige mensen vinden dit niet. Maar dat is uiteraard een persoonlijke mening, en terug te vinden bij ieder soort materiaal.

 

Kostprijs aluminium schuifdeur

Een schuifdeur uit aluminium zal in de meeste gevallen iets duurder zijn dan de andere materialen.
Toch hoeft dit geen enorme meerprijs te zijn. Een exacte prijs kunnen we je niet geven, wij weten immers niets over hoe je jouw schuifdeur er wilt laten uitzien!

De kostprijs zal verhogen (of verlagen) naarmate je ‘extra’s’ toevoegt. Hoe groter de schuifdeur, hoe deurder deze zal zijn, … Denk ook aan de volgende zaken die de kost kunnen beïnvloeden: het schuifdeursysteem, het schuifdeurbeslag, installatiekosten, op-maat-gemaakt of standaardmodel?, welk materiaal wil je als deur zelf; glas? hout? … Een schuifdeur plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Offertes ontvangen?

Een schuifpui of ander type ramen of deuren plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.