Hordeur schuifpui
Vanaf de maand april is er vaak al wel wat mooi weer te bespeuren, en dan genieten we uiteraard graag van het lekkere weer door onze deuren wagewijd open te zetten. Minder leuk aan deze opendeur dagen, is dat insecten meteen binnenshuis zullen vliegen of kruipen. Een simpele oplossing om insecten buiten te houden, is om te kiezen voor een hordeur! En ja, dat kan ook bij een schuifpui!.
Een schuifpui plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.
Welke hordeur in een schuifpui?
Momenteel zijn er vier mogelijkheden om je schuifpui van een hordeur te voorzien. De inzethor blijft bij de meeste mensen het populairst. Maar ook schuifhorren, rolhorren en vouwhordeuren zijn mogelijkheden.
De inzethor is de goedkoopste hor, maar vergt ook het meeste werk. Deze op maat gemaakte hor moet telkens opnieuw in- en uit de schuifpui worden genomen. In de meeste gevallen wordt dit type hor zo gemaakt dat het in de geleidingsrails van de schuifpui kan worden geïnstalleerd.
Veel praktischer is een schuivende hordeur. In dit geval wordt de hor op het kozijn, of voor het raam gemonteerd, maar heb je wel de mogelijkheid om de hor weg te schuiven als je door de deur wilt gaan.
De rolhor is gelijkaardig, maar wordt bovenaan de schuifpui geplaatst. Hetzij bovenop het kozijn, in het kozijn of onder het kozijn. Door aan de rolhor te trekken, kan je hem naar beneden schuiven. Je hebt natuurlijk ook mogelijkheden om deze rolhor te automatiseren.
Ten slotte heb je ook nog de plisé deur, of de vouwhordeur. Deze hor kan helemaal aan de zijkant worden geduwd, en neemt daarbij erg weinig plaats in. Het principe is hetzelfde als een accordeon.
Voordelen en nadelen van de verschillende types horren
Inzethor
Het grootste voordeel van deze hor is ongetwijfeld dat het de goedkoopste optie is voor een hordeur! De hor moet immers enkel op maat worden gemaakt en nergens in worden gemonteerd! (en als je standaardafmetingen hebt voor je schuifpui kom je nóg voordeliger uit!)
Het monteren is erg eenvoudig, het enige wat je moet doen is de hor er in- en uitnemen als je even langs wilt. Minder leuk aan deze goedkope hordeur, is dat je deze hor telkens volledig uit het kozijn moet nemen. Moet je dus af en toe naar buiten en terug naar binnen? Dan kan het wel even lastig worden! Hoewel dit weinig waarschijnlijk is, kan door een ongeluk de losse hor stuk gaan, wees dus voldoende voorzichtig.
Schuivende hordeur
Het nadeel van een inzethor zal je niet hebben bij een schuivende hordeur! De schuivende hor is immers gewoon open en toe te schuiven en je kan dus door wanneer je maar wilt. Deze hor is daarnaast ook permanent geïntegreerd met je schuifpui. Wil je de hor toch niet permanent aanwezig hebben? Geen nood! De schuivende hordeur is eenvoudig uit de schuifpui te nemen. We raden je zeker aan om deze hor tegelijkertijd met je schuifpui aan te schaffen. Een aankoop achteraf kan je vaak veel geld kosten.
Rolhor
Deze hor heeft vrijwel dezelfde voor- en nadelen als de schuivende hordeur. Permant geïnstalleerd, maar wel uitneembaar, mooi geïntegreerd in je schuifpui en een hogere aankoopprijs dan een inzethor. Bedenk ook dat automatisatie een aardige meerprijs zal kosten.
Plisé hordeur
Naast de permanente installatie en mooie integratie beschikt plisé over laag die uv-stralen onschadelijk maakt. Het werk dus ook als zonwering. Deze hor is zeker en van de duurste opties.
Een schuifpui plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.