Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifpui-advies.nl Info, advies & inspiratie over schuifpuien en schuifdeuren.
Schuifpui-advies.nl
banner image

Glas in een schuifpui

Naast het kozijn, is ook glas in een schuifpui van vitaal belang. Het zorgt immers voor het uizicht van binnen naar buiten en omgekeerd, wanneer de schuifpui niet geopend is. Je kan kiezen voor verschillende glastypes, het een al beter dan het andere.

 

Een schuifpui plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina

 

Welk glas kiezen?

Niemand zal ooit nog enkel glas aanraden. Enkel glas laat warmte makkelijk ontsnappen, en filtreert ijskoude temperaturen van buiten naar binnen; niet echt aangenaam! In de meeste gevallen wordt nu gekozen voor dubbel glas, of hoogrendementsglas (HR).

 

Dubbel glas
Dubbel glas is een tweedubbel gelaagd glas, die dubbel werk levert van enkel glas. Het houdt warmte uitstekend binnenshuis, en de koude filtreert maar matig van buiten naar binnen. Met dubbel glas zal je wel nog altijd last hebben van warme zonnestralen die binnenvallen.

 

Hoogrendementsglas
Hoogrendementsglas komt in heel wat verschillende varianten. Afhankelijk van het aantal +’jes achter ‘HR’, weet je dat het een hogere kwaliteit aan hoogrendementsglas zal zijn. Zo zal HR++ veel beter werk leveren dan gewoon HR glas.

Hoogrendementsglas is een dubbel (of driedubbel!) gelaagd glas, met tussen iedere laag telkens een gas of vloeistof. Dit gas of vloeistof zorgt ervoor dat er absoluut geen temperatuursverschillen meer kunnen optreden, omdat de warmte of koude gewoon wordt weerkaatst. Bovendien worden warme zonnestralen ook minder fel.

Het hoeft niet te verwonderen dat hoogrendementsglas duurder is dan dubbel glas. Toch wordt het verschil ieder jaar weer iets kleiner. De keuze ligt uiteraard volledig aan jou, maar wij raden vast en zeker hoogrendementsglas aan.

 

glas schuifpui

 

Offertes ontvangen?

Een schuifpui of ander type ramen of deuren plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.