Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifpui-advies.nl Info, advies & inspiratie over schuifpuien en schuifdeuren.
Schuifpui-advies.nl
banner image

Kunststof schuifpui

Een schuifpui uit kunststof kan bij iedere stijl van woning worden geïntegreerd. Dit materiaal wordt tegenwoordig door de meeste vakmannen geïnstalleerd door de vele voordelen en mogelijkheden van dit materiaal.

Voor een schuifpui wordt gekozen voor vinyl, pvc of polycarbonaat: allemaal erg sterke kunststoffen die perfect tegen een stootje kunnen, helemaal bestand zijn tegen alle weergrillen, niet al te duur zijn en gewoon een erg kwalitatief materiaal zijn!

 

Een schuifpui plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina

 

Mogelijkheden met een kunststof schuifpui

De meeste mensen kiezen voor gewone kunststof schuifpuien, waar je enigszins kan zien dat het gaat om een (sterk) plastic. (Dit is een erg kwaliteitsvol plastic en het ziet er dus niet slecht uit!). Daarbij kan je kiezen voor heel wat kleuren, die ook volledig kleurvast zijn.

Als je toch graag een andere toets aan je kunststof schuifpui wilt geven, kan je kiezen voor ‘faux’ kunststoffen. Dit zijn in feite nagebootste oppervlaktes. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor ‘faux hout’; een materiaal die grotendeels uit kunststof bestaat, maar wel perfect op hout lijkt. Zo heb je heel wat mogelijkheden en kan je vaak de verschillen tussen het faux materiaal en het echte materiaal niet meer zien.

kunststof schuifpui

 

Voordelen en nadelen kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui wordt meestal aangeraden door vakmannen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat dit materiaal heel wat voordelen heeft… Zoals je vast wel weet, heeft kunststof zo goed als geen onderhoud nodig. Bij kwalitatievere kunststoffen zoals vinyl, pvc en polycarbonaat hoef je zelden schoon te maken, en schuren of voorzien van beschermende coatings hoeft ook al niet.

Bij andere materialen zit je vaak nogal beperkt qua mogelijkheden.Bij een kunststof schuifpui heb je gegarandeert de meeste opties! Verkrijgbaar in heel wat verschillende (kleurvaste!) kleuren, gebruik van faux-materialen, composieten, …

Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over eventuele natuurlijke processen die zouden gaan optreden. Een schuifpui uit kunststof rot immers niet, trekt geen insecten aan, is volledig waterafstotend, verbleekt niet en schilftert niet af! Bovendien is het ook nog eens sterk isolerend.

Als laatste pluspunt geven we ook graag nog mee dat dit materiaal ijzersterk is en tegelijkertijd verderlicht! Dat maakt het handig bij het openschuiven.

Uiteraard kunnen we niet alleen de positieve zaken opsommen. Zo zal je jezelf aan een kleine meerkost moeten onderwerpen, om er helemaal zeker van te zijn dat je schuifpui inbraakveilig wordt. Bij een kunststof schuifpui kan men immers iets makkelijker binnenbreken… De eenvoudige oplossing voor dit probleem is om te kiezen voor een 4-punts haakslot of een sluitlat.

 

Kostprijs kunststof schuifpui

Bij een kunststof schuifpui is het heel erg moeilijk om een gemiddelde, laat staan exacte, prijs te kunnen geven. Veel hangt immers af van het type kunststof waarvoor je kiest, en de afwerking.
Andere invloeden op de prijs zijn -uiteraard- de grootte van de schuifpui, het type glas, het schuifpuisysteem, de klinken/handvaten, de werkuren van de vakmensen en de firma.

Heel ruim genomen, mag je rekenen op een kostprijs van minimaal 750 euro. Echter is deze kostprijs aan de lage kant, en reken je dus best wat meer. Prijzen kunnen oplopen tot 5000 euro voor een erg kwalitatieve kunststof schuifpui. Een schuifpui plaatsen? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Offertes ontvangen?

Een schuifpui of ander type ramen of deuren plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.